Från dröm till din alldeles egna, underbara trädgård

Det kan vara knepigt att förverkliga sin trädgårdsdröm även om man har en god känsla eller bild av hur man vill att trädgården ska se ut. Det är då jag kommer in i bilden! Jag fångar upp era idéer och tankar för att designa en unik trädgård som passar just er, tillsammans skapar vi en plan för er drömträdgård.  

Inför mitt besök är det bra om du förbereder dig genom att fylla i checklistan, samla ihop lite inspirationsbilder och ta fram en tomtkarta. Självklart kan trädgårdsdesignen även ske på distans om så önskas. 

Rådgivning

När fantasin tryter är rådgivning ett snabbt och enkelt sätt att komma vidare. Under ca två timmar på plats hos dig pratar vi om trädgårdsdesign och om dina drömmar. Jag ger konkreta förslag och tips på hur du kan jobba vidare. Vi tittar på hela eller delar av er trädgård. Ni håller själv i pennan och bra om ni tillgång till en tomtkarta att anteckna på.

Fast pris 1800 kr 1,5 - 2 timmar (milersättning, 50 kr/mil)

Rådgivning med skiss  Efter mötet sammanställer jag våra anteckningar och tar fram en enkel skiss samt bilder/beskrivningar/växtförslag
Fast pris 4 300 kr

Trädgårdsdesign Bas

En övergripande, skalenlig trädgårdsplan som visar de stora formerna och lösningarna i er trädgård. Bilder och text som visualiserar förslaget. Detaljerad växtlista, planteringsplan, och 3D kan köpas till separat.

Det här ingår:
Besök på plats hos er – stil/önskemål/utmaningar
Ritning i skala över trädgårdens planlösning med gångar, uteplatser, planteringsytor mm
Övergripande växt- och materialförslag
Beskrivande text över förslaget samt bilder på karaktärsväxter och material
Ritning och illustrationer som pdf, A3 samt A4 format via mail.


Riktpris, från 6 000 kr 
Priset är beroende på tomtens storlek och komplexitet. Kostnad tillkommer om tomtkartan behöver justeras och vid inmätning av befintlig trädgård.

Trädgårdsdesign Plus            

Utöver det som ingår i bas ingår även 3D illustrationer och detaljerade växtförslag.

Det här ingår:

Besök på plats hos er – stil/önskemål/utmaningar
Arbetsskisser – avstämning innan slutritning
Trädgårdsplan - skalenlig ritning som visar trädgårdens övergripande planlösning, form och funktionsytor. Placering av häckar, gångar, sittplatser och planteringsytor. Förslag på växter och material.
Visualisering av förslaget med 3D vy.
Beskrivande text över förslaget samt bilder och lista på växter och material
Ritning och illustrationer som pdf, A3 samt A4 format. 

Riktpris, från 12 000 kr Priset är beroende på tomtens storlek och komplexitet. Kostnad tillkommer om tomtkartan behöver justeras och vid inmätning av befintlig trädgård.

Idéskiss eller planteringsplan

Passar dig som behöver hjälp med ett förslag till en del av din trädgård eller som behöver en planteringsritning till en befintlig rabatt.

Besök på plats hos er – stil/önskemål/utmaningar
Skalenlig Idéskiss över vald del av trädgården, innehåller utformning och växtförslag.
Alternativt, Planteringsritning och växtförteckning till befintlig rabatt.

Riktpris, från 4 300 kr  beroende på projektets storlek och komplexitet  

Kurser, föreläsningar och trädgårdsvisning

Jag välkomnar gärna trädgårdsföreningar till min trädgård och jag håller öppen visningsträdgård vid några tillfällen under 2022, 18-19 juni och 13-14 augusti. I entréavgiften på 100 kr ingår gofika!

Jag kommer också hålla i olika kurser efter önskemål som kommit in. Det går också finfint att boka in en inspirationsföreläsning eller privat visning av trädgården. 

Trädgårdsstyling – när du säljer din bostad

Första intrycket säger allt. Med trädgårdsstyling maxar vi din försäljning – med målet att så många som möjligt ska känna ”här vill jag bo” redan när de ser utsidan av bostaden. En välkomnande entré med fina krukor och piff, rensade rabatter och klippta buskar gör stor skillnad för din affär.

Tid och pris beror på storlek och hur mycket arbete som behövs. För en normalstor trädgård tar det mellan 15 och 30 timmar. Hör av dig för prisuppgift.

Entréstyling

En fin och inbjudande entré välkomnar och skapar en skön känsla under hela visningen. Piff på trappen, dörrkrans och kanske en bänk att slå sig ned på? Krukor med säsongens växter fixar jag! Hör av dig så berättar jag mer!

Röj och skötsel

I mån av tid hjälper jag dig med att få lite finess på din trädgård. Klippning av häckar och träd, uppfräschning av rabatter och allmän röjning. För detta betalar du 700 kr/timme - vid beviljat RUT-avdrag landar fakturan på 350 kr/timme. Samma pris gäller för trädbeskärning och planteringsuppdrag.