Här lägger jag upp vad som är på gång hemma hos mig i Prästgården. Och när jag gästspelar på andra ställen! Beroende på väder och deltagarintresse kan datum komma att ändras/ställas in. På inspirationskvällarna är vi utomhus i min trädgård och kurserna är delvis ute och delvis inne i mitt trädgårdshus. Anmäl dig genom att maila mig och meddela vilket event du vill vara med på. Om intresset blir stort för något event lägger jag upp fler datum. På öppen trädgård krävs ingen anmälan – swish på plats. Varmt välkommen hem till mig!

Trädgårdsdesign

Öppen trädgård 2023!

Vi köpte prästgården med sin 14 000 kvm stora tomt hösten 2014. Här fanns ingen anlagd trädgård så genom åren har vi utvecklat den åt alla håll och kanter. Och den utvecklas hela tiden med nya projekt. Min trädgårdsstil är romantisk med struktur, jag inspireras av engelska trädgårdar med klippta häckar och enorma blomsterhav. Vi är en bit på väg men här finns plats för mer. Jag anlägger enligt devisen tuta och kör vilket ibland är framgångsrikt och ibland kräver omstrukturering. Huvudsaken är att man vågar prova!

Trädgården innehåller olika former av rum med klassiska perennrabatter i sol/skugga, anlagd innergård med medelhavskänsla, växthus med odlingar, äppellund och promenadstråk. Jag hoppas kunna inspirera dig till något nytt grönt projekt eller bara ge dig en stunds grön njutning!

Helgen 17-18 Juni 10-16

Helgen 12-13 Augusti 10-16

Entré 100 kr (swish) då ingår kaffe/saft och kaka som kan intas på valfri mysig plats. Jag kommer även ha försäljning av lite perenner och trädgårdsinredning.

Hoppas vi ses! Hälsar Stina

Det finns en pool, så håll uppsikt över barn (och dig själv) Hundar får medföras, men kopplade. Toalett finns att tillgå.

Kurs!

Trädgårdsdesign för alla

Planera din trädgård, grundnivå. En endagskurs för dig som vill skapa en egen, grön oas. Du lär dig planera din trädgård utifrån sol, skugga, färg, form och vilket klimat du har. Vi går igenom grunderna och vad man bör tänka på. Du får tips, råd och inspiration att själv skapa din drömträdgård.


DATUM (ENDAGSKURS)
Preliminärt finns följande fyra tillfällen att välja på. Det krävs åtta deltagare för att ett kurstillfälle skall genomföras.

Lördag 1 April 10-16 (Fullsatt!)
Söndag 2 April 10-16 (Fullsatt!)
Lördag 15 April 10-16 (Fullsatt!)
Söndag 16 April 10-16 (Fullsatt!)


INNEHÅLL
Målsättningen är att du som deltagare ska få grundläggande kunskaper inom trädgårdsdesign.

  • Platsens förutsättningar
  • Behov, önskemål och prioriteringar
  • Trädgårdstyper
  • Färg och form
  • Helhetstänk och röd tråd
  • Växtkompositioner
  • Året runt-värde

INFORMATION
Max 8 deltagare, inomhus.
Klockan 10-16 inklusive myslunch och gofika.
Teori och praktik, livliga diskussioner och inspiration i överflöd.
Ta med egen tomtkarta eller skiss på din trädgård.

ANMÄLAN och PRIS
1125 kr/person inkl. fika och lunch (pennor och block). Betalning sker på plats via Swish. OBS! Avbokning senare en vecka innan kursen debiteras med 50%.
Namn + kursdatum + ev info/specialkost till stina@underbaratradgard.se